«Κρήτη Αλλιώς» σημαίνει η Κρήτη που βιώθηκε διαφορετικά, σε έναν εξελιγμένο αγροτουριστικό προορισμό πολλαπλών χρήσεων. Το στήσιμο αυτού του χώρου ενσωματώνει το όραμα της παράδοσης, του πολιτισμού και της τοπικής κουζίνας συνυφασμένα με το σεβασμό στη φύση και την περιβαλλοντική συνείδηση. Στις εγκαταστάσεις διατίθενται σύγχρονες και παραδοσιακές δραστηριότητες, όπως: γευσιγνωσία αυθεντικών τοπικών προϊόντων (ελαιόλαδο, κρασί, μέλι), ζωντανή παρακολούθηση της παραγωγής, συσκευασία και τυποποίηση φρούτων και λαχανικών, βόλτες σε αμπελώνες και ελαιώνες, επισκέψεις σε παραδοσιακή κρητική αγροικία (μετόχι), τοπικά φαγητά και ποτά, καθώς και αρτοποιία και ψήσιμο σε παραδοσιακό ξυλόφουρνο. Οι λάτρεις του αυθεντικού, ανεξερεύνητου και γνήσιου τουρισμού μπορούν να απολαύσουν εδώ όλα όσα απλόχερα προσφέρει η φύση. Οδηγούμενοι από τις πέντε αισθήσεις και μέσα από τη γευσιγνωσία φαγητού, ανακαλύπτουν υφές, γεύσεις, εικόνες, ήχους και μυρωδιές.

KRITI ALLIWS BANNER

Τα δελτία επίσκεψης περιλαμβάνουν α) είσοδο, β) γευσιγνωσία τοπικών προϊόντων (κρασί, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο) σε συνδυασμό με μια επιλογή από ελληνικούς μεζέδες και γ) ξενάγηση στον εκθεσιακό χώρο και τις εγκαταστάσεις χωρίς χρονικό όριο. [Ελληνικός μεζές: γραβιέρα, ντάκος με ντομάτα και τυρί φέτα, ελιές, τζατζίκι, κρητικό απάκι καπνιστό χοιρινό, λουκάνικο με ξύδι, λαχανόπιτες, κρητικές τουρμπανόπιτες, γεμιστά φύλλα κρασιού, γεμιστά άνθη κολοκυθιάς με ρύζι και μυρωδικά]. στον εκθεσιακό χώρο, οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανά τη διαδικασία παραγωγής, συσκευασίας και τυποποίησης μιας σειράς φρέσκων φρούτων και λαχανικών (αυτά μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την εποχή του χρόνου).

IMG

Στους εξωτερικούς χώρους, οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν μέσα σε αμπελώνες και ελαιώνες, να πάρουν μια μικρή ανάσα και να πιουν λίγη ρακή κάτω από τα κρεμαστά δεμάτια με σταφύλια. Μπορούν να κάνουν στάση στην παραδοσιακή μας αγροικία ”μετόχι” και να χαλαρώσουν σε ένα γνήσιο κρητικό σπίτι.

IMG HDRΗ εγκατάσταση διαθέτει ένα μπιστρό καφέ-εστιατόριο, όπου μπορείτε να απολαύσετε καφέ, κρασί ή απεριτίφ, καθώς και αυθεντικές γαστρονομικές λιχουδιές, απολαμβάνοντας παράλληλα το καταπράσινο τοπίο των καλλιεργειών. Ένα κατάστημα με επιλεγμένα τοπικά προϊόντα λειτουργεί επί τόπου εάν επιθυμείτε να κάνετε μια αγορά.